Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK
lingo

Lingo Show

"Wij zijn innovatief en geloven in vooruitziende-, snel schakelende-, online bedrijfsoplossingen zonder kunstmatige eilanden."

Casus / lingo
Klant
ITB Entertainment Group B.V.
Project
Software

Lingo een van de populairste en langstlopende tv-spelletjes op de Nederlandse televisie.

Voor ITB Entertainment Group hebben wij het TV-spelletje LINGO nagemaakt.

Zij wilde zelf kunnen bepalen welke woorden er kunnen worden ingegeven en is geheel in overeenstemming met de wensen van ITB Entertainment Group ontwikkeld.

Wij hebben een versie gemaakt waarbij alles zelf is in te stellen. Denk hierbij aan de tijdsduur om een woord te raden, het aantal letters van een woord. Zo kan er handmatig van team worden gewisseld en kunnen er correcties in de score worden gemaakt. Het spel heeft een automatische puntentelling. Maar er kan ook worden gekozen voor een handmatige telling.  Zo kan de gouden bal er voor zorgen dat er automatisch van team wordt gewisseld, maar ook dat kan worden uitgeschakeld.

De software is dusdanig ontwikkeld dat er op één scherm de controle is te zien. Hier kunnen de woorden worden ingevuld en de score worden bijgehouden. Op het andere scherm is het spel te zien.

De weergave is zelf zo aan te passen dat de, indien er met meer schermen gewerkt wordt, woordenlijst en de LINGO ballen op aparte schermen wordt weergegeven.

ITB Entertainment Group is een evenementen-organisatie bureau dat naast heel veel artiesten en entertainment ook zelf veel originele concepten uitwerkt tot unieke evenementen.